حضور مشاهیر و مفاخر خراسان جنوبی در جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری


به گزارش روابط عمومی اداره کل امور استان‎ها و مجلس حوزه هنری، محمد براتی، مسئول واحد هنرهای تصویری حوزه هنری خراسان جنوبی در گفت‎وگو با پایگاه اطلاع رسانی حوزه هنری از ارسال 16 مستند ، 6 فیلم کوتاه ، 9 انیمیشن و 7 نماهنگ به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری خبر داد .

وی به تولید فیلم های مستند مشاهیر و مفاخر استان خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود : در چند سال اخیر تولیدات قابل توجه ای با موضوع معرفی مشاهیر و مفاخر استان و همچنین سرداران و شهدای شاخص این خطه داشته ایم اما هنوز هم چهره هایی هستند که مظلوم واقع شده اند و به خاطر نبود منابع کافی مالی قادر به تولید مستند از زندگی و منش آنها نیستیم .

محمد براتی زمان را مسئله ی مهمی عنوان کرد و اظهار داشت : متاسفانه تا وقتی مشاهیر و مفاخر معاصر ما در قید حیات هستند کمتر به سراغشان می رویم و وقتی از دنیا می روند تازه به فکر ساخت مستند و کلیپ می افتیم و فانوس به دست دنبال عکس ، نوشته و یا فیلم مرتبط با شخص می گردیم .

جای بسی تأسف است که کمد واحد تصویری استان پر از طرح و فیلمنامه های ارائه شده توسط هنرمندان است اما اعتبار کافی برای ساخت آنها وجود ندارد !

مسئول واحد تصویری از پتانسیل هنرمندان خراسان جنوبی در حوزه فیلمسازی اشاره کرد و افزود : چند سالیست که نام خراسان جنوبی توسط هنرمندان فیلمساز این خطه در جشنواره های مختلف مطرح می شود و بقای این اتفاق نیازمند حمایت بیش از پیش از این هنرمندان است .

شایان ذکر است که چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری 7تا9 مهرماه سال جاری به میزبانی حوزه هنری استان اصفهان با حضور تمامی حوزه‎های هنری سراسر کشور برگزار می‎شود.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره